e-maerket certificate

Teenager - og din første menstruation

På et eller andet tidspunkt må man tage snakken med sin pre-teen. De unge kvinder får deres første menstruation tidligere og tidligere end vi måske gjorde, og pre-pubertets snakken i skolen forgår allerede i 4. klasse i dag.

Det kan også være at du selv er teenager, og mangler lidt gode råd og vejledning vedr. den første menstruation:

I dag har vi samlet nogle gode råd og informationer du kan bruge

* Vær positiv når du begynder at forklare din datter om menstruation. Fortæl hende af menstruation er del af kroppens naturlige udvikling, og det gør at en kvinde kan blive gravid og få børn. Hvis du selv er teenager, så husk at dette er et helt naturligt skridt til at blive en voksen kvinde.

* Hver måned forberedes din livmoder til at en af dine æggestokke skal frigøre et æg. Livmoderens vægge - som består af en slimhinde, tilføres ekstra blod og fortykkes derved. Når ægget bliver frigjort, starter det rejsen langs æggelederen til livmoderen. Hvis ægget møder en mands sperm, vil ægget sætte sig fast og det er begyndelsen til et barn. Hvis ægget derimod ikke bliver befrugtet, sendes der besked til hypofysen i hjernen, at der ikke længere er brug for livmoderslimhinden, og den udskilles derefter - hvilket er hvad vi kalder menstruation.

* Menstruation finder sted omtrent en gang per måned. En cyklus kan vare fra 21-34 dage - det vil sige det er så længe der er imellem blødningerne. Første dag i cyklussen er den dag du begynder at bløde. Blødningen kan vare mellem 2-8 dage.

* Mængden af blod varierer fra kvinde til kvinde, og som regel bløder du mest på 1-3 dagen af din cyklus. De sidste par dage bløder du ofte mindre. Farven ændrer sig også i løbet af perioden. I starten er det lidt lyst rød, og senere bliver det ofte mørkere og måske brunligt. Der kan også forekommer klumper.

Hvad skal jeg bruge, gør det ondt, og ændrer jeg humør?

* Du skal tage stilling til hvad du vil bruge under din menstruation. GingerOrganic har de bedste økologiske hygiejne produkter. Der er dag/ & natbind, tamponer, og trusseindlæg. Minitamponer er de bedste tamponer at starte med. Så kan du lave alle de ting du plejer selvom du har din menstruation. - Du kan shoppe, dyrke sport, gå på stranden, svømme og tage på ferie. Så uanset hvornår du har din menstruation, kan du med vores GingerOrganic hygiejne produkter, gøre nøjagtigt hvad du vil.

*Hvad er en menstruations kop, og hvad kan jeg bruge den til? Har du mon hørt om vores menstruations kop - GingerCup? En menstruationskop er en lille kegleformet kop der bruges i stedet for en tampon. Den opsamler blodet hvor en tampon suger blodet, og derfor er den genanvendelig igen og igen. Det er et miljøvenligt alternativ da den kan genbruges, og det gør den billigere i længden end bind og tamponer. Du kan se vores udvalg af menstruations kopper her.

* Det  er ikke altid let af være en pige. Følelsesmæssigt kan det opleves som at køre i en rutsjebane - den ene dag er du glad, og den næste dag er du meget trist, og syntes at alt er uoverskueligt. Det kan være dine hormoner der spiller dig et puds. Det er hvad man kalder PMS - præmenstruelt syndrom, som ofte medfører irritabilitet, humørsvingninger og oppustethed.

* Nogle piger får deciderede mavekramper og mavepiner i maven og over lænden. De plejer at hjælpe hvis du ligger dig med en varmepude efter skole. Hvis smerterne er vedvarende, og mange, er det måske en idé at få lægen til at rådgive.

Har du flere spørgsmål, eller har du har lyst til at prøve vores produkter kan du bestille dem på webshoppen, eller finde en forhandler her. Vi har også prøvepakker, med et af hvert produkt - så kan du nemt finde ud af hvad der er det rette for dig.