e-maerket certificate

Økologisk honning - og hvad det kan gøre for dig.

Jeg har i længere tid brugt økologisk honning til andet end bare at komme i teen (ikke fordi der er noget galt med det :) men honning er faktisk et af naturens helt egne vidundermidler, som kan bruges til mange forskellige ting.

Jeg er stor fortaler for at bruge naturens egne produkter til at hele, og lindre.


Her er nogle gode idéer til hvad honning kan bruges til:

* Honning har en bakteriedræbende effekt. Honningen holder såret rent, hindrer bakterievækst, fjerner lugt og fremmer helingen. Læg honning på såret, dæk med gaze og skift jævnligt.

* Sprukne, og tørre læber heler hvis du påsmører honning natten over - husk ikke at slikke det af :-)

* En skefuld honning enten direkte i munden eller i en kop varm te, er helt igennem godt mod ondt i halsen.

* Hvis du har diarré og opkastninger, kan du prøve med et par skefulde honning, da det menes at være godt mod bakterier i mave og tarm.

* Hvis du lider af dårlig ånde, kan du gurgle honning blandet med kanel i et glas varmt vand jævnligt - det skulle hjælpe da det dræber bakterierne der giver dårlig ånde.


En hel særlig medicinsk honning er "Manuka Honning". Manuka honning er lavet af bier, der lever af blomster fra Manuka Busken, en medicinsk plante fra New Zealand. Honningen indeholder metheylglyoxal - kaldet MGO, der er stærk antibakterielt. Faktisk kan Manuka honning bekæmpe mere end 80 forskellige bakterier. Du kan blandt andet købe Manuka honning i helskost butikker eller i Matas.

Så der er god grund til at købe noget økologisk honning. Ikke blot smager det fantastisk, men det er også et helt vidunderligt naturmiddel til en masse forskellige ting.