e-maerket certificate

Øko køerne kommer på græs

Hvert år elsker vi at besøge en økologisk bondegård der inviterer ind, den dag de lukker køerne på græs efter vinteren i stalden. Køerne danser rent faktisk af glæde, springer og muh'er - det er en skøn oplevelse både for børn og voksne.

Dyrevelfærd, og økologi er en god ting at lære børnene fra en tidlig alder. Det er vigtigt at de lærer at passe på naturen, og de væsner der lever i den. Endnu mere vigtigt er det også at lære børnene hvor tingene kommer fra, hvor de gror, og hvordan produkterne ser ud inden de ender på hyldene i supermarkedet.

På de gårde der deltager bliver køerne lukket ud den 23 april 2017 - præcis kl. 12.00. Der er intet bedre end at se de glade køer danse i forårssolen :-)

Derefter er der smagsprøver på økologiske mejeri varer, og god mulighed for at snuse til, se og mærke økologien på de forskellige gårde.

Hvis du går ind på landsforeningen for Økologis hjemmeside lige her - kan du nemt finde en øko-gård i nærheden af dig:  De fleste gårde ligger vest for Storebælt, men på Sjælland - i køreafstand fra København er der også mulighed for at se de glade køer danse.

Billederne er fra Økodag i Østerlykke 2016 af Moment fotografi og er lånt med tilladelse fra Økologisk landsforening.