e-maerket certificate

Interview med Mette Korsholm

       Hvad betyder bæredygtighed for dig?

Bæredygtighed betyder super meget for mig! Naturen er ikke noget vi skal tage forgivet, men passe på, da den er kilde til så utrolige ressourcer og næring til at vi overhoved kan overleve. Jeg tænker mere og mere over bæredygtighed, når jeg handler, når jeg spiser ude og hvem og hvad jeg støtter. Jeg synes det er et med ansvar jeg bør tage og vi alle bør det omfang vi nu kan. Jeg har det svært med folk der er ligeglade og kan nærmest blive ramt personligt, da naturen betyder så meget for mig.

Hvad inspirerede dig til at blive selvstændig ?

Jeg har nok altid været lidt min egen herre og haft det bedst med det. Grunden til jeg tog springet til at blive selvstændig var dog mest af alt for at få muligheden til at arbejde mere holistisk med sundhed, under nogle mere fleksible rammer og samarbejder. Jeg ser mig selv som brobygger og har ikke noget imod det konventionelle sundhedssystem, som jeg arbejde i før. Jeg mener bare det er alt for svævert synet set fra et helhedsorienteret sundhedsfagligt perspektiv. Derfor kunne jeg ikke se mig selv arbejde der længere og sideløbende var jeg igang med at videreuddanne mig som Holistisk Biomediciner (biopat) som 100% støttede mig at der er meget mere vi kan gøre for at forebygge og opbygge kroppen.

Hvilke er dine top 5 økologiske favoritprodukter?

Jeg har mange favorit produker, men hvis jeg skal vælge lidt i hver kategori vil jeg selvfølgelig nævne Ginger Organic, som jeg synes er et fantastisk produkt, som jeg er super glad for er kommet på markedet. Beauty sleep mask fra Amazing space, er en luksus treat jeg giver mig selv 1-2 gange om ugen samt daglig brug af Luxury Lavender Balm også fra Amazing Space, er virkelig en rescue, da jeg er helårsbader og det er lidt hårdt for især hænder og fødder. Jeg er nød til at nævne flødeboller fra Summerbird - dem kan jeg få akut cravings efter og er efter min mening i en liga for sig selv. Pukka synes jeg laver nogle virkelig lækre kosttilskud og har altid flere af deres tilskud i mit køkken, som jeg bla. blander i smooties eller tager sammen med mine måltider. Lige i øjeblikket tager jeg Chlorella og Natural balance hver dag før mine måltider og nogle dage også Spirulina pulver, som jeg mixer i juice eller smooties, efter behov.

Hvilke ændringer kunne du tænke dig for traditionel medicin / behandling.

Jeg kunne ønske mig meget mere fokus på forebyggelse og efterbehandling samt samarbejde mellem det konventionelle system og mere helhedsorienterede behandlingsformer. Jeg kunne ønske mig ændringer ifht at mange af de super gode kosttilskud, som er blevet fjernet fra hylderne kom tilbage og vi i det hele taget som forbruger selv kan få lov at bestemme, hvad vi køber, når der intet er bevidst om at det skulle kunne skade - tværtimod.
Jeg arbejdede på et tidspunkt på en klinik, hvor folk via sygesikring danmark og deres sundhedsforsikringer kunne få hjælp/tilskud til behandlingen inde hos kiropraktoren og fysioterapeuten, men ikke hos mig der lavede, biomedicinske konsultationer, hvor jeg afdækker mangler og rådgiver ifht livsstil er ergoterapeut og massør. Det synes jeg er helt skørt.
Jeg håber på vi i fremtiden får mange flere behandlingsformer med på de ordninger, så endnu flere har mulighed for at få tilskud til den behandling der passer dem bedst og kan hjælpe dem bedst.

Hvornår gjorde du sidst noget for første gang?

Det gør jeg ofte, synes jeg. Jeg er ikke så bange for nye ting heldigvis, men sidst jeg sådan virkelig var ude i noget nyt var i januar, da jeg var ude og bo på en båd i en måned som gast, hvor vi sejlede rundt i det Caribiske hav. Jeg tog også dykker certifikat undervejr og havde hverken sejlet eller dykket før.

http://www.mettekorsholm.dk/

Foto: Camilla Hey