e-maerket certificate

Alle

 • Vi er nomineret !!

  5. april 2017

   

   

   

   

   

  Vi har glædet os til at fortælle jer at vores GingerOrganic trusseindlæg 30 stk, er blevet nomineret som:

  'Bedste hudvenlige produkt valgt af forbrugerne' i Allergy Awards  2017.

  Vi har brug for jeres hjælp da det er stemmerne fra jer der tæller. Man kan stemme på sit favorit produkt 1 gang, fra i dag og indtil den 20 april.  Find linket lige her. Og så håber vi at I har lyst til at dele dette med jeres venner, og få dem til at stemme :)

  Vores GingerOrganic trusseindlæg er selvfølgelig lavet af 100% økologisk bomuld. De er garanteret fri for rester af kemikalier, pesticider, klor, GMO og ikke mindst parfume. Vores produkter sikrer at en intim del af din krop, kun er i kontakt med det fineste og reneste - nøjagtigt som det skal være.

   

  Så hvis du har lyst til at hjælpe os med at vinde - så skal du stemme her. Du kan kun stemme en gang.  Mange tak for din hjælp. Vi krydser fingre, og deler naturligvis resultatet når det kommer ind.

   

   

   

  Kategori:

 • TSS toksisk shock syndrom - hvad er det og kan det ske for mig??

  28. februar 2017

  Der har været en del snak om TSS - og brugen af en Menstruationskop. De fleste kvinder som bruger tampon er klar over riskoen for at få TSS ved brug af tamponer, men research viser nu at der også er risiko ved brugen af menstruationskop.

  Toksisk shock syndrom (TSS) er en sjælden tilstand, som skyldes giftstoffer fra enten gule stafylokokker eller gruppe A streptokokker (GAS)

   

   

  • Tidligere var tilstanden hyppigst hos menstruerende kvinder, som havde haft en tampon siddende for længe.
  • Tilstanden kendetegnes af hurtig indsættende høj feber, opkastninger,  diarré, ondt i halsen, muskelsmerter og hovedpine.
  • Livreddende behandling rettet mod komplikationerne til TSS foregår altid på sygehus.
  • Det anbefales, at tamponer benyttes i højst 8 timer, og ingen tampon bør benyttes i mere end 12 timer.
  • Kvinders menstruationscyklus er unik,  og som med det meste er det vigtigt at holde øje med kroppen og hvis du får bare et par enkelte af de ovenstående symptomer, ring til lægen med det samme.

   

  NB: Det vigtigste råd jeg kan give er at holde øje med kroppen, hold øje med din datters krop, og sørg for at skifte tampon hyppigt.  Så husk det nu: hvis du pludselig får det meget dårligt under din menstruation,  selvom du havde de helt fint lige før, og hvis du får høj feber (39 ºC +), opkastning, diarré, hovedpine eller ondt i halsen, bliver svimmel eller besvimer, får muskelsmerter eller udslæt, - skal du med det samme fjerne tamponen, og kontakte læge eller hospital omgående.

  Billede herfra

  Kategori:

 • Helenas barndoms jul i Norge

  21. december 2016

  "Jeg husker altid min barndoms jul som en hvid jul, hvor sneen pakkede landskabet ind og bragte en salig ro omkring mig og min familie."

  Jeg voksede op i et med dyr og natur på en lille økologisk gård i det sydlige Norge. Alt blev lavet fra bunden, og vi var selvforsynende med grøntsager, mælk og kød. Fisk blev fanget i fjorden, og hvert efterår fik vi forsyninger af elgkød fra elgjagten, som gårdene i området var fælles om. På gården havde vi køer, høns og bistader, som gav os mælk, æg og honning, og vi havde en hest, som vi brugte som hjælp til det hårde arbejde og til ridning.

   

  helenasjul3
  Min mor gik op i at vi i juletiden skulle være sammen og hygge med at lave julegodter og juledekorationer med kogler, gran og kristtorn fra skoven. Vi lavede marcipan til konfekt og bagte julesmåkager. Der var altid syv forskellige slags julesmåkager, min favorit var helt klart klejner og honninghjerter. Alt blev lavet fra bunden, for vi kunne ikke bare lige suse ned i supermarkedet og hente brunkager. Vi fik heller ikke slik og sodavand mere end et par gange om året, så det var noget ganske særligt, når der i juletiden blev serveret godter.

  Men det var ikke kun os der skulle have det godt, dyrene fik et ekstra tykt lag strø at ligge på. Vi hang neg op udenfor til fuglene og satte risengrød ud på høloftet til nissen (som kattene glædeligt spiste :))

  helenasjul1
  Juletræet fældede vi naturligvis selv i vores egen skov. Lillejuleaften drog vi hele familien ud i skoven for at finde et fint træ, og hvert år tog det lang tid at blive enige om det helt rigtige. Vi har altid haft et fyrretræ som juletræ - det var dem vi havde i skoven, og det er også en gammel tradition i Vest-Agder - den del af Norge jeg er vokset op i.

  helenasjul2

  I julen var det en tradition at bage honninghjerter og pynte dem med glasur. Vi hang dem op i vinduerne og på juletræet, og i juledagene gik vi på julebesøg hos vores naboer og gav dem alle honninghjerter. At bage julehjerter i juletiden er en af de traditioner jeg holder fast i den dag i dag, og I får her min yndlingsopskrift på de skønneste julehjerter.


  Opskrift på honninghjerter

  Ingredienser
  Honningehjertedej
  1 tsk. potaske
  1 stk. æggeblomme
  2 tsk. honningkagekrydderi; blanding af 10 g stødt kanel, 10 g stødt ingefær, 10 g stødt kardemomme, 10 g knuste nelliker og evt. 5 g stødt muskat og 5 g stødt allehånde, eller køb en færdig blanding.
  165 g hvedemel
  165 g honning

  Glasur
  100 g flormelis
  En smule kogt vand
  Solbærsaft til farvning af glasur

  Fremgangsmåde
  Rør potaske og æggeblomme sammen.

  Bland honningkagekrydderi og hvedemel og ælt derefter alle ingredienserne godt sammen.

  Lad dejen hvile i køleskab i mindst en time og gerne et par dage.

  Når dejen har hvilet, så rul den ud i lidt mel i en tykkelse på 1/2 cm. Udstik dejen med hjerteforme eller andre forme og læg kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hvile i en time. Husk at lave hul med f.eks en strikkepind, hvis du vil hænge hjerterne op.

  Forvarm ovnen til 180 grader. Bag honninghjerterne i ovnen i ca. 6-10 minutter (afhængig af ovnen og tykkelsen på dejen). Lad dem derefter køle af på en bagerist.

  Når kagerne er kølet helt af, så pynt dem med glasur. Hæng dem evt. op som pynt eller spis dem nybagte :)

   

   

  Kategori:

 • Et forfriskende vinterbad

  6. december 2016

  vinterbadninglille3

  Det er tidligt fredag morgen, solen skinner og himlen er blå, men det er koldt, lige omkring frysepunktet, og jeg er taget med min veninde, der er vinterbader, ud til Amager Strand for at prøve hvordan det er at dyppe sit varme legeme i det iskolde grøn-blå hav.

  Da badeanstalten, Helgoland, er helliget de trofaste medlemmer i vintermånederne, er vi taget ud til den lidt glemte lillebror, Lille Helgoland, det sted hvor vinterbadeklubben i sin tid begyndte. Og hvor der ingen saunagus og luksus er, men til gengæld en salig næsten spirituel ro omkring det lille turkis-blå hus, der står for sig selv på pæle midt ude i vandet.

  vinterbadninglille2

  Inde i huset kan vi høre vandets stille klukken og skimte dets farve og bevægelse mellem de let spredte gulvbrædder, og jeg kan ikke undgå at lade mig opsluge af det lille hus’ fredfyldte stemning, alt imens jeg lidt frygtindgydende men samtidig fyldt med mod afklæder mig for at springe i det kolde badekar.

  Jeg springer ud i det og lader mig opsluge af det kolde vand. Og det er koldt, men vidunderligt forfriskende! Jeg fyldes af ny energi, men også stolthed over mit mod til at trodse min velbefindende indpakning i min varme jakke. Jeg føler mig ikke kun frisk, også min hud bliver blød og spændstig, og ja, det er som at blive født på ny. Det kunne jeg godt få hang til, især med en tur i en dejlig varm sauna bagefter :)

  Kategori:

 • Film: GingerOrganic økologiske hygiejneprodukter

  7. november 2016

  helena

  Helena fortæller om GingerOrganics hygiejneprodukter i certificeret 100% økologisk bomuld.

  Se filmen her

   

  Kategori:

1 til 5 af 8

Side:
 1. 1
 2. 2