e-maerket certificate

Livstil & Mad

 • Øko køerne kommer på græs

  20. april 2017

  Hvert år elsker vi at besøge en økologisk bondegård der inviterer ind, den dag de lukker køerne på græs efter vinteren i stalden. Køerne danser rent faktisk af glæde, springer og muh'er - det er en skøn oplevelse både for børn og voksne.

  Dyrevelfærd, og økologi er en god ting at lære børnene fra en tidlig alder. Det er vigtigt at de lærer at passe på naturen, og de væsner der lever i den. Endnu mere vigtigt er det også at lære børnene hvor tingene kommer fra, hvor de gror, og hvordan produkterne ser ud inden de ender på hyldene i supermarkedet.

  På de gårde der deltager bliver køerne lukket ud den 23 april 2017 - præcis kl. 12.00. Der er intet bedre end at se de glade køer danse i forårssolen :-)

  Derefter er der smagsprøver på økologiske mejeri varer, og god mulighed for at snuse til, se og mærke økologien på de forskellige gårde.

  Hvis du går ind på landsforeningen for Økologis hjemmeside lige her - kan du nemt finde en øko-gård i nærheden af dig:  De fleste gårde ligger vest for Storebælt, men på Sjælland - i køreafstand fra København er der også mulighed for at se de glade køer danse.

  Billederne er fra Økodag i Østerlykke 2016 af Moment fotografi og er lånt med tilladelse fra Økologisk landsforening.

  Kategori:

 • Gækkebreve til Påsken

  10. april 2017

  Når Påsken er lige rundt om hjørnet er det tid til at sende gækkebreve ud til dem man kender.

  Børn (og unge sjæle) elsker hele traditionen ved at klippe de smukke papirs-klip,  skrive et lille digt, og så sende det til en du holder af - underskrevet kun med prikker.

  Idéen er jo at modtageren har 3 gæt, og hvis han eller hun ikke gætter afsender - skylder man et påskeæg. Men hvis man gætter det - er det jo omvendt - sådan af senderen skylder et påskeæg. De fleste har dog 'svært' ved at gætte afsender, hvis gækkebrevet kommer fra et barn, og barnet ender så derfor ofte med at få et påskeæg :)

  Mine døtre er så småt ved at lære at klippe gækkebreve selv, så nu må vi se om modtageren gætter hvem de er fra.

  Hvis du selv vil lave gækkebreve er det meget nemt. Det eneste du skal bruge er et stykke papir - traditionelt bruger man hvidt papir, men du kan jo selv bestemme. En saks til at klippe med, og så nogle tusser, eller en kuglepen til dekoration og prikker . . . . . . . . . . . . .

   

  De mest brugte gækkebrevs digte er nok disse:

  Gæk Gæk Gæk

  Mit navn er blevet væk

  Mit navn det står med prikker

  Pas på de ikke stikker.

   

  eller det her

  En vintergæk,

  en sommernar,

  en fugl foruden vinger,

  en lille ven der har dig kær

  en kærlig hilsen bringer.

   

   

  Så skynd jer - påsken kommer og gækkebrevene skal helst sendes eller afleveres inden.

  Et gækkebrev er en specifik dansk tradition fra påsken, som oprindeligt indeholdt en vintergæk, (heraf navnet), der også knyttes til verbet "at gække" i betydningen "at vildlede". "At drive gæk med" er "at spille et puds",  som gækkebrevet også er et forsøg på. Du kan læse lidt om traditionen og samle inspiration til flere digte her

   

  Kategori:

 • 6-om-dagen økologisk frugt og grønt

  10. marts 2017

  Det er så sundt at spise økologisk frugt og grøntsager, og sundhedsstyrelsen anbefaler at man spiser 6 om dagen, af både frugt og grønt. Her i familien har vi været hårdt ramt af sygdom i vintermånederne, og det fik mig til at indse at vi ikke engang er i nærheden af at spise de anbefalede 6-om-dagen, selvom vi prøver. 6-om-dagen er 100 gram seks gange, altså 600 gram økologisk frugt og grønt om dagen.

  Så jeg har sat mig for at gøre en indsats for at få lidt mere frugt og grønt ind i vores hverdag, og besluttede mig for at finde ud af  helt nøjagtigt hvor MEGET er de der 6 om dagen?

  Så jeg lavede lidt research, og her er der lidt informationer der nok vil få dig til at undre dig. For 6 om dagen er faktisk rimeligt meget. Godt hvis du elsker frugt og grønt, men lidt svært hvis du har en lille der ikke er glad for det grønne, eller måske er du heller ikke den store frugt og grønt entusiast.

  Her har jeg delt det op i frugt og grønt og andet, og givet eksempler på hvor meget du rent faktisk skal spise så det kvalificeres som 1 af de 6 om dagen:


  Økologiske grøntsager:

  • 7 cherry tomater eller 1 stor
  • 1/2 avocado
  • 1 peberfrugt
  • 8 blomkål- eller broccoli buketter
  • 14 små champignoner
  • 1 løg
  • 1/2 porre
  • 1 rødbede
  • 3 selleri stilke
  • 1/2 peberfrugt
  • 1/4 agurk
  • 1/4 aubergine
  • Spinat, salat, kål - en skålfuld (3dl)
  • 3 store skefulde bønner, ærter, majs

  Økologisk frugt:

  • 2  kiwi, blommer, clementiner
  • 2  skiver mango, papaya
  • 1 kopfuld kirsebær, vindruer
  • 1/2 grapefrugt
  • 10 jordbær
  • 1 stor skive ananas eller melon
  • 1 (lille) banan, pære eller æble
  • 1 fersken
  • 2 håndfulde hindbær, blåbær eller brombær

  Og så er der faktisk også andre ting du kan spise som kvalificerer til en af de 6-per-dag.:

  • Hummus - en stor skefuld
  • 1,5 dl 100% frugtjuice
  • 2 håndfulde oliven
  • 1 mini pakke rosiner
  • Søde kartofler - men ikke kartofler de tæller ikke
  • Guacamole - en stor skefuld
  • 3 tørrede abrikoser

  Jeg håber at det er blevet lidt mere klart hvor meget af hver man skal spise. Økologiske frugt- og grøntsager skal være en stor del af de daglige måltider. Og den gode nyhed er at man sagtens kan spise mere end det anbefalede - bare helst ikke mindre.

   

   

   

   

   

  Kategori:

 • Smoothie Bowls

  3rd marts 2017

  Vi har alle nydt smoothies i en længere periode. Først var det de almindelige med frugt, så blev det de grønne - dem med spinat, grønkål, og andet godt, og nu er det blevet de såkaldte Smoothie-bowls!

  Men hvad er det så - en smoothie-bowl?

  Det er simpelthen en ganske almindelig smoothie - bare med meget mindre væske så smoothien minder mere om en slags youghurt (i tykkelse og konsistens) men med alle de sunde frugter, grøntsager eller andet du kunne tænke dig at putte i den - og ovenpå.

  For hele 'hypen' er nemlig de her smukke smoothie-bowls med en masse lækre kerner, nødder, frø og frugter ovenpå. Vi er også hoppet med på bølgen, og giver jer i dag vores bud på den lækreste smoothie bowl - lige til at lave derhjemme. Hvis I har lyst - kan I dele jeres opskrifter med os på Instagram med #mysmoothiebowl - så kan vi se hvad I finder på af lækkerier.

  Vores INSTAGRAM venlige og super lækre SMOOTHIE-BOWL:

  INGREDIENSER:

  • Økologiske jordbær - en håndfuld
  • Økologiske hindbær,  en håndfuld
  • Økologiske blåbær, en håndfuld
  • 1 banan, skåret i bidder
  • 1 - 1,5 dl økologisk mælk (evt. soya, mandel eller laktosefri hvis du ikke tåler alm. mælk)

  Hældes i en blender, og blendes indtil der ikke er flere klumper. En smoothie bowl er 'tykkere' i konsistens end andre smoothies da den jo skal serveres i en skål, med lækre toppings. Du skal holde øje med konsistensen, og kan altid hælde mere væske i hvis du ønsker.

  TOPPINGS:

  Banan i skiver , hindbær, jordbær, blåbær, granatæble kerner, græskarkerner, solsikkekerner, havregryn, granola, hørfrø, chiafrø, mandler, nødder, kokosflager...

  Du kan bruge alle de sunde toppings du har lyst til  - det er jo i virkeligheden smag og behag.

  God fornøjelse - og ha' en rigtig god weekend!!

   

   

  Kategori:

 • Woron - et bæredygtigt lingeri mærke

  22nd februar 2017

  I dag starter vi ugen med en super spændende GIVEAWAY på Instagram & Facebook. Det er et skønt sæt bæredygtigt undertøj fra det skønne lingeri firma WORON.

  Vi har haft fornøjelsen af at tale med de dygtige unge damer der har startet WORON. Woron er et Skandinavisk mærke, baseret i København, og de to grundlæggere er søstrene Arina & Anya Woron.

  Ideen til Woron kom fordi det første de begge gjorde når de kom hjem - var at straks tage deres BH af for at slippe for alt det der strammer. Derfor kom de på ideen om at skabe bæredygtigt lingeri der vil være det første du tager på om morgenen, og det sidste du tager af om aftenen, uden at gå på kompromis med feminin formgivning, mode, stil og bæredygtighed.

  I dag har vi spurgt Anya & Arina et par spørgsmål - se med her:

  Hvorfor er bæredygtighed vigtig for jer og jeres familier?

  For os er kernen og forudsætningen for bæredygtighed en gennemsigtighed. Ved at få adgang til info om oprindelsen på de ting og varer man omgiver sig med, kan man træffe nogle 'bedre' og 'renere' valg. Så bæredygtighed er vigtig for os, fordi det giver os mulighed for at tage styring over, hvad vi ønsker at komme i munden, på kroppen osv. 

  Hvad inspirerede jer til at starte Woron?

  Arina siger: "Ønsket om at have undertøj på, som er så behageligt at du ikke har lyst til at tage det af, var ilden der satte os i gang. Og at det lige skulle være undertøj kom meget naturligt, eftersom vi ofte kommenterede på hvor meget vores gamle bh'er gnavede eller sad forkert".  

  Anya siger: "Startskuddet til det der i dag er WORON, lød da Arina for snart et par år siden ringede til mig spurgte: "hvorfor skaber vi ikke selv det undertøj som vi går og drømmer om, noget der er stilrent, godt for kroppen og sexet på samme tid?! 

  Denne komfort og følelsen af at se drøn godt ud, er hvad vi stiler efter at vores kunder skal opleve".

  Bæredygtigheds-aspektet var et selvfølge da vi besluttede os at være selvstændige, eftersom vi altid har tænkt i de grønnere baner mht. Miljøet, mad, genbrug. Vi føler at der kun er en vej at vælge og det er den grønne, hvis vi skal kunne stå helt 100% inde for det vi laver.

  Hvilke er jeres top 5 økologiske favoritprodukter?

  -Når det gælder the og kosttilskud, så sværger vi til 'Pukka' produkter.

  -Vi elsker at få en cremet, økologisk avocado til frokosten.

  -Når vi mangler en pause og lidt til den søde tand, så bliver det tid til et besøg hos 'Social Foodies', hvor vi med god samvittighed kan spise en af deres store flødeboller.

  -Anya laver selv alle vores cremer, hvor hun selvfølgelig kun bruger de bedste, økologiske råvarer som base.

  Hvilke ændringer ville I ønske der skete i tøj/fashion industrien?

  Vi føler at der er et stort behov for bæredygtigt undertøj som er stilrent, behageligt og miljøbevist på samme tid, uden at gå på kompromis med nogen af delene; og lige præcis dette vil vi gerne bidrage med til modeverdenen. 

  Tøj som er produceret med omhu, med en lang levetid og som er ordentligt fra udvindelsen af fiberen og så hele vejen til kundens garderobe, det er et vigtigt fokus for modeverdens fremtid. 

  Der er ingen af os, der vælger at købe tøj for dets bæredygtige kvaliteter, hvis ikke vi også elsker designet, farven, fitting og måden det får os til at se ud og føle os på. Så bæredygtighed for os er, at det miljømæssige og etiske aspekt går hånd i hånd med nutidens look og trend;

  og vi håber at denne måde at forholde sig til mode inden for tøjindustrien vil vinde mere og mere ind.

  Hvornår gjorde I sidst noget for første gang?

  I sidste uge var vi i Støvring for første gang (en lille flække uden for Aalborg) ;)

  1000 tak til Arina & Anya. Hvis I har lyst til selv at prøve de skønne Woron produkter - kan I finde det hele I Worons webshop her.

   

  xoxo

  Kategori:

1 til 5 af 13

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3