e-maerket certificate

Blog

Blog

  • Grønkål gør godt

    29. december 2016

    Grønkål, den lille grønne palme, der ensomt står tilbage i køkkenhaven, når vinteren er på sit højeste, er både hårdfør og super sund.

    Den indeholder både vitamin A, vitamin C (faktisk mere end appelsiner gør), vitamin E, vitamin B6, vitamin K, folinsyre, mangan, tiamin, riboflavin, pantonesyre og flere mineraler som jern, kalium, fosfor og calcium (mindst ligeså meget som i sødmælk og så optages det lettere). Og grønkålen er kilde til omega-3 fedtsyrer ligesom fed fisk er det.

    Da grønkålen også indeholder høje mængder af antioxidanter kan den være med til at bekæmpe betændelsestilstande og lindre gigt, og det tyder på at grønkålen også skulle forhindre kræftceller i at udvikle sig (Se: www.dr.dk/sundhed/Forskning). Og man mener, at grønkålen som andre typer kål kan forhindre hjertekarsygdomme, da kål i det hele taget nedsætter mængden af kolesterol i blodet.

    Grønkålen er tilmed fyldt med fibre, som giver dig en god mæthedsfornemmelse, og det kan  gøre det nemmere at holde vægten.

    Du får det største udbytte af grønkålens sunde indhold ved at spise den rå fx i salat eller i en sandwich, men tilberedt får du stadig noget ud af dens sunde egenskaber dog i en noget mindre grad, end når du spise den i dens rå tilstand.

    Se en lille film om grønkål af Årstiderne her


    Opskrift på s
    alat med grønkål, mandler og vinaigrette:

    Ingredienser

    Grønkål

    Rødkål

    Appelsin

    Vinagrette af granatæbleeddike, olivenolie, lidt sennep

    Ristet mandler

    Salt og peber

    Fremgangsmåde

    Snit grønkålen meget fint og riv evt. rødkålen med en ostehøvl

    Skær appelsinerne ud i små stykker

    Bland det hele med vinaigretten og lad salaten stå og trække lidt

    Rist mandlerne og lad dem køle af

    Drys til sidst mandlerne, salt og peber over salaten lige inden servering

    Salaten smager skønt til både kød, fjerkræ, fisk og æggekage :)

    Bon Appétit!!

     

    Kategori:

  • Helenas barndoms jul i Norge

    21. december 2016

    "Jeg husker altid min barndoms jul som en hvid jul, hvor sneen pakkede landskabet ind og bragte en salig ro omkring mig og min familie."

    Jeg voksede op i et med dyr og natur på en lille økologisk gård i det sydlige Norge. Alt blev lavet fra bunden, og vi var selvforsynende med grøntsager, mælk og kød. Fisk blev fanget i fjorden, og hvert efterår fik vi forsyninger af elgkød fra elgjagten, som gårdene i området var fælles om. På gården havde vi køer, høns og bistader, som gav os mælk, æg og honning, og vi havde en hest, som vi brugte som hjælp til det hårde arbejde og til ridning.

     

    helenasjul3
    Min mor gik op i at vi i juletiden skulle være sammen og hygge med at lave julegodter og juledekorationer med kogler, gran og kristtorn fra skoven. Vi lavede marcipan til konfekt og bagte julesmåkager. Der var altid syv forskellige slags julesmåkager, min favorit var helt klart klejner og honninghjerter. Alt blev lavet fra bunden, for vi kunne ikke bare lige suse ned i supermarkedet og hente brunkager. Vi fik heller ikke slik og sodavand mere end et par gange om året, så det var noget ganske særligt, når der i juletiden blev serveret godter.

    Men det var ikke kun os der skulle have det godt, dyrene fik et ekstra tykt lag strø at ligge på. Vi hang neg op udenfor til fuglene og satte risengrød ud på høloftet til nissen (som kattene glædeligt spiste :))

    helenasjul1
    Juletræet fældede vi naturligvis selv i vores egen skov. Lillejuleaften drog vi hele familien ud i skoven for at finde et fint træ, og hvert år tog det lang tid at blive enige om det helt rigtige. Vi har altid haft et fyrretræ som juletræ - det var dem vi havde i skoven, og det er også en gammel tradition i Vest-Agder - den del af Norge jeg er vokset op i.

    helenasjul2

    I julen var det en tradition at bage honninghjerter og pynte dem med glasur. Vi hang dem op i vinduerne og på juletræet, og i juledagene gik vi på julebesøg hos vores naboer og gav dem alle honninghjerter. At bage julehjerter i juletiden er en af de traditioner jeg holder fast i den dag i dag, og I får her min yndlingsopskrift på de skønneste julehjerter.


    Opskrift på honninghjerter

    Ingredienser
    Honningehjertedej
    1 tsk. potaske
    1 stk. æggeblomme
    2 tsk. honningkagekrydderi; blanding af 10 g stødt kanel, 10 g stødt ingefær, 10 g stødt kardemomme, 10 g knuste nelliker og evt. 5 g stødt muskat og 5 g stødt allehånde, eller køb en færdig blanding.
    165 g hvedemel
    165 g honning

    Glasur
    100 g flormelis
    En smule kogt vand
    Solbærsaft til farvning af glasur

    Fremgangsmåde
    Rør potaske og æggeblomme sammen.

    Bland honningkagekrydderi og hvedemel og ælt derefter alle ingredienserne godt sammen.

    Lad dejen hvile i køleskab i mindst en time og gerne et par dage.

    Når dejen har hvilet, så rul den ud i lidt mel i en tykkelse på 1/2 cm. Udstik dejen med hjerteforme eller andre forme og læg kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hvile i en time. Husk at lave hul med f.eks en strikkepind, hvis du vil hænge hjerterne op.

    Forvarm ovnen til 180 grader. Bag honninghjerterne i ovnen i ca. 6-10 minutter (afhængig af ovnen og tykkelsen på dejen). Lad dem derefter køle af på en bagerist.

    Når kagerne er kølet helt af, så pynt dem med glasur. Hæng dem evt. op som pynt eller spis dem nybagte :)

     

     

    Kategori:

  • Et forfriskende vinterbad

    6. december 2016

    vinterbadninglille3

    Det er tidligt fredag morgen, solen skinner og himlen er blå, men det er koldt, lige omkring frysepunktet, og jeg er taget med min veninde, der er vinterbader, ud til Amager Strand for at prøve hvordan det er at dyppe sit varme legeme i det iskolde grøn-blå hav.

    Da badeanstalten, Helgoland, er helliget de trofaste medlemmer i vintermånederne, er vi taget ud til den lidt glemte lillebror, Lille Helgoland, det sted hvor vinterbadeklubben i sin tid begyndte. Og hvor der ingen saunagus og luksus er, men til gengæld en salig næsten spirituel ro omkring det lille turkis-blå hus, der står for sig selv på pæle midt ude i vandet.

    vinterbadninglille2

    Inde i huset kan vi høre vandets stille klukken og skimte dets farve og bevægelse mellem de let spredte gulvbrædder, og jeg kan ikke undgå at lade mig opsluge af det lille hus’ fredfyldte stemning, alt imens jeg lidt frygtindgydende men samtidig fyldt med mod afklæder mig for at springe i det kolde badekar.

    Jeg springer ud i det og lader mig opsluge af det kolde vand. Og det er koldt, men vidunderligt forfriskende! Jeg fyldes af ny energi, men også stolthed over mit mod til at trodse min velbefindende indpakning i min varme jakke. Jeg føler mig ikke kun frisk, også min hud bliver blød og spændstig, og ja, det er som at blive født på ny. Det kunne jeg godt få hang til, især med en tur i en dejlig varm sauna bagefter :)

    Kategori:

  • Film: GingerOrganic økologiske hygiejneprodukter

    7. november 2016

    helena

    Helena fortæller om GingerOrganics hygiejneprodukter i certificeret 100% økologisk bomuld.

    Se filmen her

     

    Kategori:

  • Miild.dk anbefaler GingerOrganic økologiske hygiejneprodukter

    30. oktober 2016

    miild

    De skønne piger bag det økologiske makeup-mærke, Miild, har lavet den fineste anmeldelse af GingerOrganic hygiejneprodukter.

     Tanja Gregersen og Tine Svendsen har netop lanceret deres Svanemærket, EcoCert og allergycertified produkter og vi er vilde med dem.

    Navnet på verdens første svanemærkede makeup er Miild. Bag brandet står to danske makeupartister, som begge har oplevet allergi ved at bruge makeup: Den første svanemærkede og allergycertified kollektion fra Miild er på 18 produkter fordelt på 6 kategorier, bl.a. pudder, øjenskygge og concealer. Fælles for alle produkterne er en høj kvalitet – og få og rene ingredienser. Den første kollektion bærer præg af multifunktionelle produkter og en naturlig farvepalette.

    Miild har valgt at gå efter Svanemærket, fordi de gerne vil tage ansvar for vores naturen og de kommende generationer. Og fordi de ønsker at sætte fokus på rene produkter og bæredygtighed indenfor deres branche. Svanemærket er garantien for, at produkterne lever op til skrappe kemikaliekrav og bl.a. hverken indeholder ingredienser, der er på EU´s liste over stoffer, som er mistænkte for at være hormonforstyrrende, eller konserveringsmidler, der er klassificeret som allergifremkaldende.

    - Vores mål var fra start at lave certificeret makeup, fordi vi selv havde svært ved at navigere i beauty junglen, på trods af vi begge er makeupartister. Vi ville skabe gennemsigtighed for forbrugerne, men samtidig bevise for os selv og andre, at det kunne lade sig gøre at udvikle lækkert holdbar makeup, uden skadelig kemi, og det er endelig lykkedes, siger en glad Tine Svendsen, som er den anden af stifterne bag Miild.

    Miilds produkter forhandles i bl.a. Matas, Helsam, Naturskøn og på www.miild.dk. De første produkter forventes at være i butikkerne i begyndelsen af maj og kan allerede nu købes via Miilds webshop.

    Læs resten

    Kategori:

16 til 20 af 25

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5